I did it my way....
Joulu on jo ovella ja kiirettä pukkaa. No ei meillä. Ayin jäljiltä koti on aina siistimpi kuin meillä Suomessa koskaan, edes Jouluna. Ei siis siivouspaineita. Hassun joulukuusemme ostin ensi töikseni ja koristelimme sen Otson kanssa heti koti-ikävissämme. Kynttilät ja glögi on ostettu Ikeasta, onneksi tajusin joululevyt heittää matkalaukkuun. Huomasin, että ne ovat tärkeimmät, tavaratalojen englanninkieliset joululaulu renkutukset eivät vedä vertoja Pirkanpojille ikinä, terveisiä sinne nykyisille ja entisille laulajille.
Mutta, sitten se jouluruoka. Minä joka olen aina tehdyt jouluruuat koko suurperheelle ja tilauksesta laatikot yms. halukkaille, ruokkinut päiväkodillisen lapsia Tampereen parhaalla jouluaterialla, kaiken joka päiväisen ruuanlaiton lisäksi, mitä minä nyt teen? Onneksi Sampo tuli tänne Jouluksi meitä on pöydässä edes neljä!
Tähän asti olen tehnyt kiinalaista ruokaa? Ayi, joka ei siis halua ruokaa tehdä, aina kyllä hämmästelee ja pyörittelee päätään kun kokkaan. Ilmeisesti kiinalaisetruokalajit ovat hyvin tarkkaan määriteltyjä eikä niitä sovelleta. Olenkin nimennyt uuden crosskichen tyylini, I did it my way-tyyliksi.
Parin sadan metrin päässä meiltä on tälläinen wet market, jossa myydään kaikkea. Kaloja ,äyriäisiä, mustekaloja, eläviä sammakoita...näistä sitten noutopöydän alkuun.
Vihanneksia on käytävä tolkulla ja tuoreita kaikki. Samoin hedelmiä, ja mansikoita jotka muuten ovat erinomaisia. Ayin mielestä ne pitää pestä suolavedellä : )
Ananas aiheutti meille yhden hassun tapauksen. pyydän ayia ostamaan minulle ananasta ja jääkaapissa onkin aina kauniisti spiraalimaisesti kuorittu ananas. No pari päivää sitten ostin itse kokonaisen ananaksen ja en antanut kuoria sitä kaupassa kun hygienia nyt on sitä ja tätä. Kotona ayi oli järkyttynyt kun ananasta ei ollut kuorittu. Paljastui, ettei hän osaakaan vaan oli aina ostanut kuoritun! No ei se mitään minä sitten opetin sen taidon hänelle, eksoottista.
Ja täältähän sitä joulukinkkua saa. Ehkä ei nyt ihan kinkkua oteta, mutta jotain possupaistia, vihreiden lissien ja ranskalaisella kermajuustolla kuorrutetun perunapaistoksen kera. Ah ähky!
Tässä vielä teille, meillä niin pidetty joulujälkiruoka
Inkivääripäärynät
1 päärynä/ruokailija
viipaloitua tuoretta inkivääriä
1 dl sokeria/päärynä
2,5 dl vettä/päärynä
Kuori päärynät, jätä kara. Voit poistaa siemenet halutessasi alapuolelta, tarkoitus on kuitenkin että päärynä on kokonainen ja pysyy pystyssä.
Keitä vedestä ja sokerista liemi, lisää inkiväärit. Keitä päärynöitä liemessä napakan kypsiksi, katso että peittyvät liemeen. Jäähdytä liemessä. Voit tehdä tämän hyvin tarjoilua edellisenä päivänä. Tarjoile mascarpone-kermavaahdon kera. Pieni terästys ei ole koskaan pahitteeksi, esim. manteliliköörillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti