maanantai 18. helmikuuta 2013

Posti kulkee

                                                                   Posti kulkee



TimeOutShanghain 50 top shops in Shanghai: listan sijalla 15 on mielenkiintoinen liike.

There are no fixies, flashy neon rims or custom-made frames here, just a middle-aged man in a dank basement with the best range of Phoenix bicycles in the city. The heavy-duty frames and beautifully-painted Phoenix decorations are nearly unchanged from the 1958 Shanghai-made originals and are timelessly elegant, especially the racing green China Post bikes(458RMB), which are a cut above other Forevers and Phoenixes, in looks if not function. 



Kellarissa hyvinkin, vaati hieman rohkeutta käydä sisään. Totuus on, että täällä ei ikinä tiedä mitä ihmeitä voi löytää ihan uskomattomista paikoista.



Kuvista ei ymmärrä, että tuolla oli todella pimeää. Yksi väsynyt hehkulamppu valaisi koko kellarikerrosta. Olimme todellakin ostamassa sikaa säkissä!




Kommunikointikaan ei ollut ihan yksinkertaista. Kiinankieleni ei vielä riitä ja myyjät eivät muuta osaa. Tällaisissa tapauksissa toimitaan yleensä näin: sinitakkinen myyjätär soittaa jollekin nuoremmalle (ehkä tytär) englantia puhuvalle ja selittää asian kiinaksi. Saan luurin käteeni ja tyttö kääntää englanniksi. Sitten minä kysyn ja hän kääntää kiinaksi myyjälle. Ok? Ok! Hen hao! Sitten pitääkin tiedustella kuljetusta. No myyjä soittaa uudestaan. Linja ei ole käytettävissä, tämäkin on enemmän sääntö kuin poikkeus. No, minä soitan compoundimme management officeen, selitän, että olen ostamassa polkupyöriä ja tarvitsemme kuljetuksen ja plaa plaa plaa. Vaihdellaan puhelimia, ja aina asiat pitää kerrata ainakin neljään kertaan! 





Jollakin omituisella tavalla asiat kuitenkin yleensä hoituvat. Pyörät saapuivat parin päivän kuluttua henkilöautossa. Ne koottiin varsin näppärästi kadulla. Toinen toimittajista kasasi ja toinen avusti kasaavan henkilön katkeamattomassa tupakoinnissa ; )


Tyylikkäät sunnuntai pyörät. Näitä jopa kiinalaiset pysähtyvät ihmettelemään.


English address Basement, 620 Quyang Lu, near Chifeng Lu, Zhabei district

Chinese address 闸北区曲阳路620号, 近赤峰路


3 kommenttia:

  1. Minä haluan tuollaisen!

    Kunnostin pirkkana lasten pyörät. Odotin ensin 7 kuukautta että Mr. tekisi sen, mutta tein sen lopulta itse. Öljysin ketjut ja pumppasin renkaat hankittuani uuden pumpun. Eero sai uuden Giant -merkkisen. Nyt on minun vuoroni ja nyt löysin haluamani, kiitos! :)

    Olivatko nuo tyyriitä? -Marita-

    VastaaPoista
  2. Niin ja hintakin käy ilmi tekstistä kun lukee ajatuksen kanssa :)

    VastaaPoista
  3. Pahoittelen kommentoinnin hitautta, tuli vähän elämää väliin ; )
    Mekin aiomme ostaa Otsolle Giantin lähi aikoina. Mistä ostitte?
    Kiinapyörien osto on seikkailu!

    VastaaPoista