sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Hop Lop korealaisittain


Joskus päivät tuntuvat täällä yllättävän pitkiltä! Varsinkin kun sellaisia on useita peräkkäin, jolloin  6- vuotiaalla ei oikein ole mitään tekemistä. Parhaani olen yrittänyt, opettelimme rullaluistelemaan, molemmat, luemme ja leikimme, mutta kun ote hetkeksi herpoaa vie viihde-elektroniikka voiton ja valitettavasti enenevässä määrin. Kiinassa kaikki lapset ovat 3-vuotiaasta ylöspäin koulussa ja koulupäivät ovat pitkiä. Pienimmille on olemassa puolipäivä koulua, mutta jo suurin osa 3-vuotiaista on klo 8.30-15.30 koulussa. Ja lisäksi päälle matkat koulubussilla. Ja kuulemma tunti läksyjä. Ei ihan samaa kuin meillä Suomessa ekaluokkalaisten kolmen tunnin koulupäivät!
Otso ei käy koulua arkisin, vaikka sitäkin vaihtoehtoa olen jo alkanut harkita. Koulut ovat toinen toistaan kallinpia ja kouluun pääseminenkään ei ole ihan helppoa. Ensin pitäisi osata valita oikea koulu, täyttää hakemukset, saada suositukset edellisistä hoitopaikoista ja käydä terveystarkastuksissa. Olen pallotellut jo kuukauden, että maksaako vaivan ja mikä on hyöty? Tietenkin oraalle saatu kielitaito ja uudet ystävät, toki, mutta toisaalta, aikaa on jokunen hassu kuukausi, joista tulisi aika raskaita, niitä totuttelu kuukausia, ja sitten se jo loppuisi. Tällaiset ajatukset nyt mielessäni.
Parasta on, että olemme tutustuneet ihaniin suomalaisperheisiin ja saaneet seuraa. Sitä todella arvostaa täällä kaukana. Viime viikolla kävimme tutustumassa yhteen paikalliseen sisäleikkipaikkaan, jossa actionia löytyi.


Paikalla oli syttäriporukoita ja ilmeisesti kerhoryhmiä sekä yksittäisiä lapsia, eri kansallisuuksista, ayien, isovanhempien tai vanhempiensa kanssa.


Muun huvin lisäksi oli järjestettyä ohjelmaa kiinankielellä ja kovalla äänellä.


Lukunurkkauksessa oli ehkä kirjojakin, mutta pääosan viihdytyksestä hoisi tv.


Tämä on hiekkalaatikkohuone, paitsi ettei tuo ole hiekkaa!!! Vaan tietenkin muovipapanoita! Meillä Suomessa kun sanotaan, että terveen lapsen tulee syödä tietty määrä isänmaata ryömimisikäisenä pysyäkseen terveenä, niin täällä kiinalaislapsen tulee varmaankin syödä tietty määrä muovia kestääkseen tätä ympäristöä!


Tasatunnein pääsi puksuttelemaan junakyydillä.


100 RMB:n eli 13€ pääsymaksuun sisältyi lounas. Paisettua riisiä ja friteerattua riisiä. Itse ostetut ruokajuomat paikallista colaa ja muovipullossa sokeria ja lisäaineita! Olemme kaukana kotoa, monessa mielessä!


Täältä löytyy myös oivallisen psykedeeliset tilat synttäreiden järjestämiseen, jotka kuulemma voivat kestää neljä ja puolituntia.


Täältä tarkkaillaan silmä kovana jälkikasvun touhuja.


Tai täältä ; )

Hongchun Building, 2nd Floor, 3213 Hongmei Lu
Minhang | Minhang

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti