keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Palkataan takapuolen pyyhkijä

                          Palkataan takapuolenpyyhkijä





No ei nyt oikeesti, mutta mukavaa, että olette uteliaita! Hih!
Olen kyllä täysin varma, että sellaisenkin voisi täällä Kiinassa edullisesti palkata.
Tässä uskomattomassa maassa kaikki on kaupan 24/7/365.
Tehtäväksi jää vain selvittää mitä haluat ja mistä sen saa. Toisinaan noissa kahdessa edellisesssä on jo tarpeeksi selvitettävää.
Mitä täällä sitten ylipäätään pitää itse tehdä? Ei mitään!
Parin sadan euron kuukausipalkalla, ayi siivoaa kodin, pesee pyykit, silittää, vaihtaa lamput (aika usein), käy kaupassa, valmistaa ateriat ja hoitaa lapset.
Suurella osalla expateista on käytössä auto ja auton kuljettaja.
Ruokatarvikkeet voit tilata kotiisi ilman toimitusmaksua, kun ostat kerralla noin neljälläkymmenellä eurolla saat pakastetun kanan vielä kylkiäisenä.
Ravintoloista voit tilata valmiit  ruoka-annokset kotiisi lähes milloin vaan. Viinipullokin toimitetaan sinulle kotiin. Tuoreet leivät odottavat aamuisin oven takana.
Jos haluat uudet verhot, tulee yrittäjä kangasmallien kanssa. Verhot toimitetaan kotiisi ja laitetaan paikoilleen. Kun ostan kukkia, puutarhuri istuttaa ne ruukkuihin. Puutarhuri kastelee kukat ja lakaisee pihan kahdenkymmenen euron kuukausimaksusta.
Yrittäjä tulee kotiisi jos haluat teettää vaatteita tai kenkiä. Manikyyrin ja pedikyyrin voit teettää kotona, jos haluat hierontaa, (minkäläista tahansa), kaikki onnistuu.
Vähän aikaa sitten olimme syömässä ravintolassa ja Otsolle tuli vessahätä. Tarjoilija otti pojan ,vei vessaan, veti vessan, pesi pojan kädet ja palautti paikalleen, enkä edes ollut pyytänyt tällaista palvelua!
Olisi varmasti pyyhkinytkin, ilman korvausta.
No kaiken tämän jälkeen, kuitenkin yllätyin, kun tilasin aikaa kampaajalle ja minulle kerrottiin, että heillä on ilmainen kuljetuspalvelu asiakkaille! Siis taksi noutaa minut kotiovelta kampaajalle ja kun tukka on hyvin, kuljetetaan minut takaisin kotiin! Tsiisus!

3 kommenttia:

  1. Heh, olen itsekin päivitellyt tätä kaikkea palvelun määrää. Sitä kyllä tulee varmasti kotimaassa ikävä! Minulla myös odottaa kasa valokuvia "kiinalaisesta työstä", jotta ehtisin tehdä postauksen. Täällä kun ei ole automaatteja vaan portteja hoitaa ihminen, joku pesee koiranpissat päivittäin katukiveykseltä compoundillamme, joku pussittaa sateenvarjot ulko-ovella, jottei vesi tippuisi lattialle... Kyllä varmasti joku tulisi pyyhkimään takapuolenkin ;)
    Hyvää viikonloppua sinne :)
    Mia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tuhansia ammattiryhmiä, joita ei osannut kuvitellakaan ; )

      Poista
    2. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen että siinä ihmispaljoudessa on pakko keksiä kaikki mahdolliset " älyttömät " eri ammattien palvelumuodot erottautuakseen massasta ja saadakseen vakituisia asiakkaita itselleen vaikkakaan en usko että ainoastaan siitä olisi kysymys vaan myöskin kulttuuri näkyy tottakai
      Mutta pakko sanoa että tuskimpa jaksaisin pidemmän päälle tuollaista palvelualttiutta vaikka ymmärränkin ( luulisin ainakin ) syyn kaikkeen tuohon

      Poista